Babajelbeszéd oktatók a Magyarinda Fesztiválon

Puskás Kriszti, a Babakezek – Budapest egyik oktatója, három gyermek anyukája….tavaly csatlakozott a Beszélő Babakezek Programhoz. Középső kislányommal, Izabellával kezdtem el jelelni, amikor ő 6 hónapos volt, és most Kristóffal tanuljuk a jeleket. Amikor a módszert megismertem, egyből beleszerettem!” – olvasható a magyarinda.hu oldalán megjelent cikkben.

A Magyarinda Fesztiválon összesen öt babajelbeszéd oktató tartott előadást. Zentai Katalin (Budapest), a Beszélő Babakezek Program megalkotója, Béczi Bernadett (Pécs), Kovács Andi (Eger), Tolnai Judit (Gyula) és Puskás Kriszti (Budapest). Nagyon örültem, hogy lehetőségem nyílt személyesen is megismerkedni vidéki oktató társaimmal!
Az előadók meséltek arról, hogy kinek milyen meghatározó élményei voltak babajelbeszéd tekintetében. Kata elmondta, hogy számára az volt igazán meghatározó élmény, hogy a módszer segítségével valóban képes volt fia gondolataiba bepillantást nyerni. Megtudhattuk, hogy Bettiéknél a jelelésnek köszönhetően a testvérféltékenység kimaradt, ami 3 gyermek esetén óriási ajándék lehet egy szülő számára! Andi elmesélte, hogy kislánya a módszernek köszönhetően nagyon kreatívan gondolkodik, ha ő nem tud egy-egy dologra kézjelet mutatni, akkor kislánya egyből kitalál egyet magától. Judit pedig arról számolt be, hogy mennyire nagy segítség a babajelbeszéd akkor, amikor a gyermeke a nagymamával van, mivel tudják, hogy a jelek segítségével meg tudják egymást érteni.
Az egyik legkedvesebb emlékemről én is beszámoltam: „Rebeka, a 6 éves nagylányom egyik este elém állt és nagy, csillogó szemekkel mutatta mindkét kezével a „SZERETLEK” jelét, majd ezt mondta: „Bárcsak három kezem volna, akkor még jobban meg tudnám mutatni, hogy mennyire szeretlek!”

A fentiekben az előadásból egy-egy meghatározó élményt ragadtam ki, azonban ha a teljes cikket végigolvasod, akkor még számos szívmelengető jelelős élménybeszámolóval lehetsz gazdagabb!

Szólj hozzá elsőként!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.