Azt a kutyafáját!

Azok, akik még nem hallottak a babajelbeszédről sokan szkeptikusak. Legtöbbször az alábbi kételyeket fogalmazzák meg:

  • Biztosan meg lehet tanítani a babákkal a jeleket? Olyan hihetetlennek tűnik.
  • Nem-e csak szimpla utánzásról van szó? Úgy gondolják, hogy a gyermek nem is tudja pontosan, hogy a jel mit is jelent, csak leutánozza szülei mozdulatait.
  • Vannak, akik úgy vélik, hogy jó, jó, megtanul pár jelet a gyerkőc, például a pápát mindegyik tudja, na és akkor mi van?! Viszont azt már senki ne mondja nekik, hogy egy baba akár 100-150 különféle jelet megtanulhat.

Amikor egy igen kedves külföldön élő magyar barátunk, akit nagyra becsülök, szintén hitetlenségének adott hangot, akkor elgondolkodtam.
Be kellett lássam, hogy a módszer működőképessége nem mindenki számára annyira nyilvánvaló, mint számunkra. Ekkor fogalmazódott meg bennem (ez idestova két éve volt), hogy kell egy blog, ahol valaki elmondja, sőt a videók segítségével megmutatja, hogy a babák igenis vannak annyira ügyesek és okosak, hogy a jelek segítségével kommunikáljanak!

Az alábbi videóban a kutya jelét – hivatalosan a comb kézzel való csapkodása, mintha egy kutyát hívnánk magunkhoz – láthatod Izától. Remélem, hogy aki ezen a videón lát elsőként jelelő babát, megfogalmazódik benne a fenti cím: „Azt a kutyafáját!”

Ha szeretnél még több jelelős videót látni, kattints ide!

Szólj hozzá elsőként!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.