Általános szerződési feltételek

  1. Általános tájékoztató

Az alábbi Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban „ÁFSZ”) a Puskás Krisztina Katalin egyéni vállalkozó (székhely: 1221, Budapest, Ady Endre út 141/A. A ép., vállalkozási nyilvántartási szám: 55495334, adószám: 56807910-1-43), mint szolgáltató által üzemeltetett jelelababam.hu weboldal használatára vonatkozik.

Különösen a babajelbeszéd órá(k)ra, valamint tanfolyam(ok)ra való, a megrendelő általi elektronikus formában történő jelentkezésre, valamint babajelelős fotó(k), és videó(k) beküldésére tekintettel tartalmazza az általános szerződési feltételeket.

Kérjük, hogy az ÁFSZ dokumentumát figyelmesen olvassa el, és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásunkat, amennyiben annak minden pontjával teljes mértékben egyetért, és magára nézve kötelező érvényűnek tartja. Tehát amennyiben az órá(k)ra, tanfolyam(ok)ra jelentkezik, fotó(ka)t, videó(ka)t, vagy ezekhez tartozó linke(ke)t küld, vagy csak a honlapon böngész, minden esetben elfogadja az ÁSZF-ben foglaltakat.

Az ÁFSZ iktatásra nem kerül, csak és kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, ennek megfelelően írásbeli szerződésnek nem minősül.

Amennyiben bármilyen kérdése felmerülne a jelelababam.hu oldal kapcsán, lehetősége van azt jelezni a jelelababam@gmail.com e-mail címre.

  1. A szolgáltató adatai

Neve: Puskás Krisztina Katalin egyéni vállalkozó

Székhelye: 1221, Budapest, Ady Endre út 141/A. A ép.(ügyfélfogadásra a székhelyen nincs lehetőség)

Adószáma: 56807910-1-43

Nyilvántartási száma: 55495334

Közösségi adószám: HU56807910

Nyilvántartásba bejegyző hatóság megnevezése: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága

Felnőttképző nyilvántartásba vételi száma: B/2021/000215

Bankszámlaszáma: 11711010-21456602

Számlavezető bank megnevezése: OTP Bank Nyrt.

Elektronikus levelezési címe: jelelababam@gmail.com

Telefonszáma: +36-20-93-69-814 (elérhető H-P 8h-18h)

  1. Szolgáltatások köre

A babajelbeszéddel kapcsolatos ismeretek elsajátítása történhet csoportos, vagy egyéni órá(ko)n / tanfolyam(ok)on, melyek megnevezése, időtartama, helye, kezdési időpontja, és a részvételért fizetendő ellenérték a www.jelelababam.hu /tanfolyamok oldalon van feltüntetve. Az órák / tanfolyamok az alábbiak lehetnek:

CSOPORTOS ÉS EGYÉNI TANFOLYAMOK

Finommotorika mérése kézformákkal – 2 x 1,5 óra képzés

Online, ill. személyes részvétel esetén is 15 000 Ft / fő

Kézjeles kommunikáció tanfolyam – 4 x 1,5 óra képzés

Online, ill. személyes részvétel esetén is: 30 000 Ft / fő

Debreceni előadáson résztvevő védőnők számára – 3*1,5 óra képzés
A kézjeles kommunikáció előadás anyagát fogom elmondani a szakmai előadást kivéve, melyet már meghallgathattak korábban.

Online, ill. személyes részvétel esetén is: 22 500 Ft / fő

Kézjeles kommunikáció a babákkal, gyakorlati foglalkozás – 6*45 perc

Online, ill. személyes részvétel esetén is: 22 500 Ft / fő

Hosszabb időt igénybevevő online konzultációra is van lehetőség díj ellenében.

A fentieken túlmenően a szolgáltatások köréhez sorolhatunk bármilyen olyan babajelbeszéd órát / tanfolyamot / kurzust / konzultációt, amelyeknek időtartama / elnevezése nem besorolható a fenti kategóriákba, ezek díjazása a konkrét tananyagtól, ill. megbízó igényeitől függően változhat.

  1. Az órák / tanfolyamok hossza

A megfelelő ismeretanyagot a megrendelők a 3. pontban felsorolt csoportos és egyéni kurzusok végén jelzett időtartamok alatt sajátítják el. A 60 percnél rövidebb előadások szünet nélkül értendőek. A 60 percet meghaladó előadások esetén óránként 10 perc szünettel kell számolni, melynek eloszlásáról a megrendelő és a szolgáltató felek az adott óra elején, a helyszínen szóban, vagy az online térben egyeznek meg. A kezdő babajelbeszéd kurzus hossza minden tanfolyamtípus esetében összesen 6*45 perc, melynek elosztása igény szerint, illetve a tanfolyamok fülön való kiírás szerint változhat.

  1. Tanfolyamra való jelentkezés

Az órá(kr)a / tanfolyam(ok)ra való jelentkezés a  jelelababam.hu/tanfolyamok oldalon legalul a „Töltsd ki a jelentkezési adatlapot!” követően az egyes mezők megfelelő kitöltésével, „Az Általános Szerződési Feltételeket elolvastam, és annak minden pontjával egyetértek” előtt található kis négyzet bepipálásával, valamint a „Jelentkezem” gomb megnyomásával történik.

A kitöltendő mezők a következők:

Vezetéknév: Kitöltése kötelező

Keresztnév: Kitöltése kötelező

E-mail cím: Kitöltése kötelező

Telefonszám: Kitöltése kötelező

Melyik tanfolyamra jössz?: Itt a legördülő menüből van lehetőség kiválasztani a megfelelő kurzust.

Számlázási név: (csak akkor kitöltendő, ha eltér a korábban megadottól)

Számlázási cím: Kitöltése kötelező

Megjegyzés: például kupon esetén a kedvezmény leírása, védőnők és gyermekorvosok itt tudják jelezni, hogy ilyen képesítéssel rendelkeznek, online tanfolyam esetén pl.: Skype azonosítód megadása…stb.

Amennyiben valamely mező nem került megfelelően kitöltésre, ez esetben az alábbi üzenet kerül kiírásra: „Sikertelen ellenőrzés. Kérjük a mezőt (helyesen) kitölteni és a küldést megismételni.”

Amennyiben minden mezőt sikeresen kitöltött a megrendelő, ez esetben „Az üzenet sikeresen küldésre került. Köszönjük szépen!” üzenet kerül kiírásra, valamint ezzel párhuzamosan a megrendelő kap egy automatikus visszaigazoló e-mailt a megrendeléssel kapcsolatos adatokról, valamint a fizetéssel kapcsolatos információkról.

Amennyiben nem érkezik meg a visszaigazoló e-mail 24 órán belül, kérjük, jelezze ezt felénk e-mailen, vagy telefonon. Felhívjuk figyelmét, hogy a levél be nem érkezésének oka lehet az is, hogy rosszul került megadásra az e-mail cím, vagy a postafiókja tele van, esetlegesen spam mappába érkezett a levél. Kérjük, hogy ezeket ellenőrizze, mielőtt értesít minket a visszaigazoló e-mail meg nem érkezéséről. Amennyiben a korábban megadott adatokban hiba van, a megrendelőnek ezt jeleznie kell a jelelababam@gmail.com e-mail címre.

A részvételi szándékot jelezni lehet a jelelababam@gmail.com e-mail címre küldött levélben, viszont ekkor is utólag ki kell tölteni a jelelababam.hu/tanfolyamok oldalon szereplő adatlapot, mivel szükség van arra, hogy vissza legyen igazolva, hogy a megrendelő elolvasta az ÁSZF-et, és annak minden pontjával egyetért.

A részvételi szándékot jelezni lehet még telefonon, viszont ekkor is utólag ki kell tölteni a a  jelelababam.hu/tanfolyamok oldalon  szereplő adatlapot, mivel szükség van arra, hogy vissza legyen igazolva, hogy a megrendelő elolvasta az ÁSZF-et, és annak minden pontjával egyetért.

  1. Árak, fizetési feltételek, számlázás

A 3. pontnál szereplő órákhoz, és tanfolyamokhoz tartozó árak bruttó árak, forintban értendőek, alanyi adómentesek.

A fent megjelölt árak Budapest területén érvényesek. A vidéki órák/tanfolyamok ára ettől eltérhet az utazási költségtől, illetve az utazásra fordított időtől függően. A vidéken meghirdetett csoportos kurzusoknál minden esetben feltüntetésre kerül az utazási költségek miatt megnövelt ár a www.jelelababam.hu/tanfolyamok oldalon.  A vidéki privát tanfolyam esetén mindig e-mailben történik meg a tájékoztatás az utazáshoz kapcsolódó többletköltség mértékéről, melynek elismerését minden esetben vissza kell igazolnia előzetesen a megrendelő(k)nek e-mailben.

A www.jelelababam.hu/tanfolyamok adatlap kitöltését követően a “Jelentkezemgomb megnyomása a térítésköteles tanfolyamok esetén fizetési kötelezettséget von maga után.
Ingyenes bemutató foglalkozás esetén a “Jelentkezem” gomb megnyomásával nem keletkezik fizetési kötelezettség.

A fizetés elsődlegesen térítésköteles órák / tanfolyamok esetén előre történő banki átutalással történik.
Számlatulajdonos: Puskás Krisztina Katalin E.V.
Bankszámlaszám: 11711010-21456602
A közleménybe fel kell tüntetni a megrendelő nevét, és azt, hogy melyik tanfolyamon kíván részt venni.

Amennyiben az utalás valamilyen okból kifolyólag nem valósítható meg (például valaki a kurzus indulása előtti napon jelentkezik, és már nem érkezne be az utalás az első óra megkezdéséig), abban az esetben személyesen, a tanfolyam első óráján van lehetőség a teljes kurzusra vonatkozó díjat készpénzben befizetni. Az utalás akadályoztatását minden esetben jelezni kell a jelelababam@gmail.com e-mail címre küldött levélben, legkésőbb a kurzus elindulását megelőző napon.

Abban az esetben, ha valaki elkezdi a tanfolyamot, akkor a későbbi órákról való hiányzás esetén pénz visszafizetésre nincs lehetőség.

A megrendelő minden esetben számlát kap a szolgáltatásról.  A számla a megrendelő korábban felvitt adatai alapján elektronikusan kerül kiállításra, majd a jelentkezéskor megadott e-mail címére kerül továbbításra.

  1. Szolgáltatás teljesítése

A megrendelések teljesítése a korábban a www.jelelababam.hu/tanfolmyamok oldalon kiírtak szerinti időpontban és helyszínen az óra megtartásával történik.

A jelentkezők számától függően a korábban a www.jelelababam.hu oldalon kiírt helyszín vagy időpont változhat, de erről szolgáltató minden résztvevőt köteles e-mailben, vagy telefonon minél hamarabb, de legkésőbb a tanfolyam indulását megelőző napon értesíteni.

Amennyiben az újonnan megjelölt helyszín, vagy időpont nem felel meg a megrendelőnek, ez esetben a megrendelő dönthet úgy, hogy egy másik órán / tanfolyamon vesz részt. Ha nincs számára megfelelő kurzus, ez esetben ennek jelzésétől számított 15 napon belül visszautalásra kerül a korábban befizetett összeg.

  1. Órák utólagos pótlása

Abban az esetben, ha a megrendelő elkezdi a tanfolyamot, akkor a későbbi órákról való hiányzás esetén pénz visszafizetésre nincs lehetőség.

A megrendelő hiányzása tényét minél hamarabb, de legkésőbb az óra megkezdését megelőzően 3 órával jelezni kell a szolgáltató felé telefonon, vagy e-mailben. Hiányzás esetén van lehetőség az adott órát más, később induló kurzusokon pótolni. A pótlási szándékról megrendelő legkésőbb a pótlás napját megelőző napon, telefonon, vagy e-mailben köteles értesíteni a szolgáltatót.

Abban az esetben, ha a szolgáltató hibájából (például betegség, közlekedés miatti akadályoztatás) marad el az óra, ekkor a szolgáltató jogosult új időpontot egyeztetni megrendelővel, és ekkor bepótolni az elmaradt alkalmat.

  1. Elállás, felmondás joga

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződéseket a 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet szabályozza. A fent nevezett Kormányrendelet 20§-ának értelmében a fogyasztó gyakorolhatja elállási vagy felmondási jogát, a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződés megkötésének napjától számított 14 napon belül. Amennyiben megrendelő élni kíván elállási, vagy felmondási jogával, ez esetben köteles az erről szóló nyilatkozatát eljuttatni szolgáltató számára e-mailben, vagy postai úton. Ez esetben a nyilatkozat kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítésre kerül a megrendelő által történő befizetés.

        10. Fotók és videók beküldésére vonatkozó szabályok

A fotót vagy videót beküldő hozzájárul ahhoz, hogy a jelelababam.hu oldalon közzé legyen téve az általa beküldött tartalom. Videó esetén elsősorban valahová már korábban feltöltött tartalomhoz kapcsolódó elérhetőséget (pl. youtube link beágyazás) teszünk közzé. A jelelababam.hu üzemeltetője semmilyen szinten nem tartozik felelősséggel a mások által beküldött fényképekért és videó tartalmakért. A beküldő vállalja a felelősséget, hogy rendelkezik a megfelelő engedélyekkel az adott tartalom feltöltésére, illetőleg, hogy maga a tartalom nem jogsértő. Jelen holnap üzemeltetője nem felel semmiféle kárért, veszteségért, ami a képek, valamint videók közzétételéből fakad, valamint nem ellenőrzi a feltöltött tartalmak jogszerűségét semmilyen szempontból, illetőleg azokért felelősséggel nem tartozik.

11. ÁFSZ hatályba lépése

Jelen ÁSZF 2021.01.21. napjától van hatályban.