Első Mompreneurs Dél-Budai Regionális Találkozó

Az első Mompreneurs találkozó 2018. február 15-én volt Budapesten. A személyes találkozásokat lehetővé tevő összejövetelek olyannyira sikeresnek bizonyultak, hogy az elmúlt 4 hónapban összesen 15 helyszínen voltak hasonló programok, Győrtől Debrecenig, Szentendrétől Balatonfüredig.

A Dél-Budai Regionális találkozóra június 12-én került sor, a stílusosan berendezett, békés hangulatú XXII. kerületi Fényzugoly stúdióban – www.fenyzugoly.hu -, melynek megalkotója Rozványi Beáta, fotóművész.  A találkozóra összesen öt vállalkozó édesanya látogatott el. Kiderült, hogy mindenki már legalább egy valakit ismer a csapatból, egyből eszünkbe jutott a „milyen kicsi a világ” mondás, így már az első pillanattól kezdve nagyon családias volt a hangulat. Vegyük sorra a Mompreneurs mamikat, ki mivel is foglalkozik.

Bencsik-Horváth Juli két gyermekes anyukaként múlt telén kezdett bele textil újrahasznosító vállalkozásába. A www.jupcycle.hu holnapon összpontosult környezettudatos elveit minél több emberhez el szeretné juttatni. Meggyőződése, hogy így együtt, apró lépéseken keresztül sokat tudunk tenni környezetünk megóvásáért!

Oreskó Reni már várandósága előtt elvégzett több oktatói tanfolyamot – gerincjóga, női jóga, 3D Yoga, preventív gerinctréning. A babavárás alatt a jóga az áldott állapot áldatlan mellékhatásait segített neki enyhíteni, a szülésre is felkészítette, valamint elmélyítette a kisbabájával való kapcsolatát. Mindezek után kismama- és babás jógaoktató lett, ami mára a fő profiljává vált. Anya-lánya jóga projektjével szeptembertől még nagy tervei vannak. Több mint 4 éve írja Yoga Pop blogját https://facebook.com/yogapopblog/ , mellyel célja, hogy hozzájárulhasson olvasói testi-lelki harmóniájának megteremtéséhez.

Rozványi Bea három gyermekes anyukaként a Fényzugoly stúdiójában – www.facebook.com/fenyzugoly – elsősorban kismamákat, babákat és családokat örökít meg, elmondása szerint egyre több a kreatív és üzleti portré felkérése, ezt a vonalat is nagyon élvezi.

Tolnai Reni két gyermekes anyukaként magyar termelők boraira szakosodott webáruházat – www.bor-ker.hu – működtet. Reni áruházában a hazai borvidékek legzamatosabb nedűjeit találhatjuk meg.

Puskás Kriszti baba- és gyermekjelbeszéd oktatóként – www.jelelababam.hukézjelek tanításával segít a pici babáknak, és a nagyobb, beszélni még nem tudó gyermekeknek – megkésett beszédfejlődés esetén a módszernek beszédbeindító hatása lehet – abban, hogy ők és közvetlen környezetük minél jobban megértsék egymást.  Célja, hogy ez az igen egyedi kommunikációs módszer minél szélesebb körben, például védőnők, gyermekorvosok, bölcsődei gondozók, óvónők, logopédusok, tanárok – diszlexia esetén is hasznos lehet – körében is elterjedjen.

Egy (vagy több) gyermek mellett vállalkozó anyukának rendszerint nincs irodája, közösségi tere, ahová nap, mint nap bejárhatna, így egy idő után kissé magányos farkas válhat belőle. Ezért is jó, ha hasonszőrűekkel le tud ülni egy jó kávé mellé az ember lánya, és ahogy elkezd beszélgetni a többiekkel, rögtön jön az érzés: nem vagyok egyedül!
A vállalkozó édesanyák a család és a munka között zsonglőrködve gyakran teszik fel maguknak a következő kérdéseket: megéri vállalkozni? mikor leszek igazán nyereséges? a munka mellett jut elég időm a családomra? éjszaka dolgozom, amikor csend van, sosem érem utol magam, normális ez így? A személyes találkozók segíthetnek ezekre a kérdésekre megtalálni a megfelelő válaszokat, hisz minden anyuka hasonló kétségekkel, problémákkal küzd. Ezen túl sok-sok hasznos információval, jó ötlettel, tanáccsal tudnak egymásnak segíteni. A vállalkozások közötti együttműködések kialakítására ezek az alkalmak kiváló lehetőséget teremtenek.

Ezek a találkozók hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a helyi vállalkozó anyukák egymással személyesen is megismerkedhessenek, és gyümölcsöző kapcsolatokat építhessenek ki. A Mompreneurs – magyar vállalkozó anyukákhttps://www.facebook.com/groups/1728932794069753/ – online facebook csoporton belül tapasztalható maximális támogató és segítő szándék a Dél-Budai Regionális találkozón is tetten érhető volt.
Köszönjük a csodás képeket Rozványi Beának, valamint a Mompreneursnak a találkozó létrejöttében való közreműködést!

Szerzők:
Ez is csapatmunka volt a javából, köszönet érte a résztvevőknek!

Tolnai Reni, https://bor-ker.hu/
Oreskó Reni, www.facebook.com/yogapopblog/
Puskás Kriszti, www.jelelababam.hu
Bencsik-Horváth Juli, http:/www.jupcycle.hu/
Rozványi Bea, www.facebook.com/fenyzugoly

Szólj hozzá elsőként!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.