Brüm-Brüm 3. Rész: Motor-Bicikli

A babajelbeszédben döntő többségében kézzel képzett jeleket használunk, azonban léteznek száj (ritkább esetben akár orr, vagy teljes test) segítségével képzett babajelek. Jó példa erre a cuppogás, amit már egész korán, kb. 3 hónapos kortól hallhatunk. A mi esetünkben a cuppogás a halat, a puszit és az éhséget jelentette.

A brüm-brüm jele is egy tipikus szájjal képzett jel, amit olyannyira gyakran hallhattuk Izabellától, hogy immár harmadszor írok róla, ez alkalommal a motor-bicikli témát járjuk körbe.

Izabella 12 hónaposan ült először kismotorra, és 2 hét múlva már keresztül-kasul száguldozott a lakásban, az alattunk lakó szomszédok nagy örömére, ebben az időszakban elkezdte el használni a brüm-brüm jelét a motorra. Ez a nagyon praktikus közlekedési eszköz mindkét gyerkőcnél a leginkább féltve őrzött kincsek közé tartozik, ha a játszótéren valaki csak közelíteni merészel a járgány felé, mindketten szaladnak is, hogy megvédjék, ami az övék. Ha a játszótérről hazafelé vezető út kissé hosszúra sikeredik (gyakran megesik…), akkor Izabella sűrűn lepattan a járgányról, és én vihettem őt, és természetesen a motort is a kezemben, ez néha igen nehezen kivitelezhető feladat. Erről jut eszembe, hogy a Pici Piacon láttam, hogy egy leleményes anyuka kitalált egy olyan vállra akasztható eszközt, amivel kényelmesebben lehet vinni a kismotort, ha a gyerkőc már megunta.

Babajelek_Babajelbeszed_Motor_20141219_103525

No, de a kis kitekintés után térjünk vissza a témánkhoz. Mire is használta még Izabella a brüm-brüm jelét? Nem csak a motorra, hanem a biciklire (legyen az háromkerekű, vagy futóbicikli), vagy éppen a rollerre is. Mondhatnánk azt is, hogy aminek kereke van: a bevásárlókocsi, az etetőszék, vagy éppen a porszívó. Mondjuk a porszívó egy érdekes dolog, mert annak nem csak kereke van, hanem berregő hangot is hallat, szóval ki tudja, hogy itt mi volt a fő indok. Meglepő módon a mosógép is ezt a jelet kapta, aminek szinte biztos, hogy a búgó hang volt az oka.

Az első brüm-brüm bejegyzés a maciról szólt, amit itt találsz meg, a második pedig az autó témát járta körül, amit pedig itt olvashatsz, mindkét alkalommal videó is készült a bejegyzésekhez, érdemes megnézni! Az alábbi felvételből pedig kiderül, hogy még egy fedőt is lehet a brüm-brüm jelével illetni, nézzétek csak…

 

Szólj hozzá elsőként!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.